Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netKeserédes Csokoládébolt és Manufaktúra

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 9.
E-mail: keseredescsokolade@gmail.com
Tel.: + 36-30-862-9312
Web: www.keseredes.hu

Pozsonyi út 9.

Szívvel és kézzel. Kézműves csokoládék, bonbonok, kóstolók: nálunk Ön is megtalálja örömét a minőségi csokoládéfogyasztásban!

2007 tavaszán egy belgiumi utazáson gyűjtöttünk tapasztalatokat a csokiboltokról. Sorra kóstoltuk a nagy nevű gyártók csokijait, és a pici, családi manufaktúrák különlegességeit. Ott és akkor döntöttük el, hogy milyen lesz majd a saját boltunk. Budapesten, az Újlipótvárosban kezdtük 18 négyzetméteren, a Katona József utcában. Két évig mások portékáját árultuk: hazai kézműves készítőkét és a nemzetközi piacról válogatott prémium minőségű csokoládékat.

2008-ban hazai cukrászmesterektől tanultuk meg a kézműves csokoládékészítés alapjait. Egy idő után már nem lehetett hobbiként kezelni a csokoládét, döntenünk kellett. Én voltam az, aki otthagyta a televíziós munkát, és főállású csokoládékészítő, chocolatier lett. Közben cukrásznak tanultam, és a belga Csokoládé Akadémián leshettem el a szakma apró fortélyait.

Majd egy évig tartott, mire az összes receptet kidolgoztuk. A Keserédes 2009 szeptemberében lépett piacra saját csokoládé- és bonbon válogatással.

 A Katona József utcai boltocska egy idő után picinek bizonyult. Vettünk egy nagy levegőt, és 2010 nyarán 50 méterrel arrébb költöztettük a boltot. A Pozsonyi úti üzlet új dizájnt kapott, és végre jut benne hely a bemutatóknak, kóstolóknak is.

Célunk ma is az, hogy saját ízlésünk tükrében megmutassuk a csokoládé varázslatos világát.

Csakis a legkiválóbb minőségű alapanyagokkal dolgozunk. Bonbonjainkba nem teszünk tartósítószert és mesterséges aromát sem. Itt bizony az epres-pezsgős bonbonban eper van és pezsgő, a sörös trüffelben belga barna sör, a chilis csokiban meg friss chilipaprika.

 Azt szeretnénk, ha mindenki megtalálná az örömét a minőségi csokoládéfogyasztásban. Éppen ezért kiváló minőségű alapanyagokat is árusítunk mindazoknak, akik a saját ízlésük szerint, otthon szeretnének csokoládét, bonbont vagy süteményt készíteni.

Wagner Bea