Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netKirakatújság

A Pozsonyi út elején egy kiskocsma kirakatában olvasható a Kirakatújság. 2010 nyarán indult Bächer Iván ötlete nyomán. Az újságot a kocsmába járók szerkesztik, kezelik és írják: Bächer Iván, Haász István, Lengyel Zoltán és Gerlóczy Márton. Ennek a kissé kaotikus rendszer szerint frissülő orgánumnak folyamatosan bővülő archívumát olvashatják alant.

Jelentés az alvégről

Bettike Érkezik a lány. Megáll a kapuban és néz, mint egy félénk, buta állat. Be akar jönni. Dülöngél, kaparja a szája szélit, vakarja a hasát. Hamarosan nagykorúvá érik. Súlya: 90-100 kiló. Intünk, hogy bejöhet. Bejön.

Újlipótváros fenyvesei

Zöldellenek Úlipótváros fenyvesei. Lent a végen, a Hollán Ernő utcán túl, a Victor Hugo és a Pannónia sarkán a szürke luc egy kisebb csoportja talált élőhelyre. Ez a fenyőfa szinte minden esetben teljesen szabályos kúp alakú formát növeszt, továbbá kecses, karcsú növekedése miatt nagyon kis ültetési helyigénnyel rendelkezik.

Galambos Szilveszter

Öreg, nyúlt arcú, kerekszemű, kissé viseletes, nagy, szürke kabátos, kalapos úr lép be az ajtón. Kolléga. 83 éves. Odalép a pulthoz, kikér két deci vöröset, fizet, kortyol egyet, majd mellém lép és szabad kezével egy összehajtogatott ánégyes lapot vesz elő. fotó: Bondár Balázs http://www.brandreplica.co.uk/

A Néma Revolverek Városa

„No ez az év is jól kezdődik.” Állítólag halála előtt negyedórával ezek voltak az utolsó szava 1943. január 1-jén a voronyezsi hómezőn az összefagyott, flekktífuszban haldokló Rejtő Jenőnek: Magát idézte, viccesen. A Néma Revolverek Városa című regénye indul ekként: „Ez a másfél év is jól kezdődik.”

Z 402

A teraszon megülni roppant veszélyes, különösen annak, aki igyekszik Budára. Már éppen kelne föl, fizetne, indulna az ember, amikor idetoppan valaki, aki megakasztja, aki miatt ildomos, ajánlatos vagy érdemes maradni egy kicsit még.

A holland nagymama

„Na most, figyelj ide egy kicsit. Délután elmegyünk a nagymamához. Ő egy igazi holland nagymama lesz. Nem tud semmilyen nyelven, csak hollandul, úgyhogy nagyon jól meg fogjátok egymást érteni. Csak egy-két dologra légy szíves ügyelni.

Jules

Jules A nagy ugrás. Így gondoltam Jules- re, míg élt, és ez jut eszembe róla most is, hogy már nincs közöttünk. Azt az ugrást látom újra és újra.