Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netHírek

Uladzimir Nyakljajeu- Kandúr a zsákban

  2010-ben Nyakljajeu ellenzéki elnökjelöltként indult a belorusz elnökválasztáson, amelyet utcai tiltakozások, majd a hatalom megtorlása követett. Perbe fogták, Uladzimir Nyakljajeu jelenleg sem hagyhatja el országa fővárosát, Minszket. http://www.copywatchesinuk.co.uk/                     Kedves Barátunk! Az Ab Ovo Kiadó munkatársai szeretettel várnak téged (titeket, önt, önöket) Uladzimir Nyakljajeu Kandúr a zsákban című könyvének bemutatójára

Bíró Eszter: Állati Zenés ABC

    Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. http://www.qualityreplica.co.uk/

Opera est a Klub Galériában

  Bartók Béla: A Kékszakállú Herceg vára   Opera egy felvonásban  

Kacat király a lim-lomok földjén

Kamondy Imre, a Cabaret Medrano zenekar énekese és szövegírója abszurd, humoros mesében fogalmazta meg felfogását az életről, a művészetről, a szabadságról. Rontó Lili grafikusművész fanyar humorú, groteszk rajzai hasonló látásmódról árulkodnak.

Kihagyhatatlan programok a szomszédos Nyíregyházán

  Balázs Attila: Mi vagyunk azok   2012. 05. 19. / 06. 09.   Megnyitó: 2012. 05. 18. 16:00   Kurátor: Gál Georgina   Balázs Attila az Országos Sajtófotó Pályázat többszörös díjazottja: 1993-ban első helyezett volt sport kategóriában, 1995-ben a legjobb egyedi hírkép győztese, 1996-ban ismét sport kategóriában második helyezett volt. 

Unicredit kiállításmegnyitó

M  E  G  H  Í  V  Ó Tisztelettel meghívom  az UniCredit Bank képzőművészeti kiállításának ünnepélyes megnyitójára és az ezzel egybekötött sajtótájékoztatónkra.   Az egybegyűlteket a Kieselbach Galéria részéről Einspach Gábor köszönti és beszél a műgyűjtés szerepéről.

Irány a PLACCC!

A budapesti PLACCC Fesztivál művészei szeptember 23-tól ismét a városi teret használják fel rendhagyó színházi és képzőművészeti produkcióikhoz. A berlini Invisible Playground alkotócsapat már megérkezett, és a Nyugati tér környékén fejleszt városi játékokat. Most vasárnap, szeptember 18-án egy ingyenes workshopon bárki kipróbálhatja, mit csinál egy urban game designer a láthatatlan játszótéren.

Falatok a piknikkosárból 3.

"Eljöhetsz mihozzánk, kapunk nyitva áll, gyertek, bulizzunk egyet!" - zengi ma minden újlipótvárosi ajk a Mackótestvér című Walt Disney-rajzfilmből ismert örökbecsű sorokat. Felvirradt eme nap, a Piknik Napja, Dies Pycnicae vagy Pycnicus vagy valami egészen más (tán az ujlipot.net valamely kedves latin szakos olvasója majd megírja kommentben), néhány óra múlva fanfárok riasztják fel a Jászai Mari tér romjai közt szunyókáló madarakat és jómadarakat: a Keil Ernő Fúvószenekar zenés ébresztőjével kezdetét veszi Újlipótváros Gáspár-napi búcsúja. Az ujlipot.net szerkesztősége kártyát vetett, üveggömbbe nézett és lement alfába, ezek után a nagyszínpad és az erkélyek programjai közül a következőket ajánlja:

Falatok a piknikkosárból 2.

Holnap falunap, pozsonyi kiflivel és Kern Andrással, borárveréssel és mazsorettekkel. Lesz hejehuja, móka, kacagás, értelmes emberek pedig okosakat mondanak, hogy Újlipótváros e napon se szenvedjen hiányt a kultúrából. Az ujlipot.net a rendezvény színpadokon kívüli programjai közül a következőket ajánlja, továbbra is random módon, találomra rábökős alapon:

Szeszélyes nők Újlipótvárosban

Az Újlipótvárosi Klub-Galériában három barátnő, három képzőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 26. és szeptember 14. között. Egy grafikus-festőművész, egy keramikus és egy ötvös, Róth Anikó, Tóth Anita és Koloncsák Magdolna közös kiállításának címe Női szeszély.

Falatok a piknikkosárból 1.

Már csak kettőt kell virrasztani a rekkenő hőségben, és újra itt a Pozsonyi Piknik. Augusztus 27-én, szombaton immár harmadik alkalommal zsúfolódik össze Újlipótváros teljes lakossága (plusz a jeles alkalomból idelátogató rokonok, barátok és üzletfelek) a Pozsonyi út déli csücskében, hogy mindenki önfeledten mulasson, majszoljon, kulturálódjon és pletykálkodjon. Az ujlipot.net szerkesztősége alig tud választani a programrengetegből, hősiesen és szigorúan hasraütéses alapon mégis megkísérli.

ElsőElőző [1][2][3][4][5] KövetkezőUtolsó