Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netHírek

Uladzimir Nyakljajeu- Kandúr a zsákban

  2010-ben Nyakljajeu ellenzéki elnökjelöltként indult a belorusz elnökválasztáson, amelyet utcai tiltakozások, majd a hatalom megtorlása követett. Perbe fogták, Uladzimir Nyakljajeu jelenleg sem hagyhatja el országa fővárosát, Minszket. http://www.copywatchesinuk.co.uk/                     Kedves Barátunk! Az Ab Ovo Kiadó munkatársai szeretettel várnak téged (titeket, önt, önöket) Uladzimir Nyakljajeu Kandúr a zsákban című könyvének bemutatójára

Bíró Eszter: Állati Zenés ABC

    Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. http://www.qualityreplica.co.uk/

Opera est a Klub Galériában

  Bartók Béla: A Kékszakállú Herceg vára   Opera egy felvonásban  

Kacat király a lim-lomok földjén

Kamondy Imre, a Cabaret Medrano zenekar énekese és szövegírója abszurd, humoros mesében fogalmazta meg felfogását az életről, a művészetről, a szabadságról. Rontó Lili grafikusművész fanyar humorú, groteszk rajzai hasonló látásmódról árulkodnak.

Kihagyhatatlan programok a szomszédos Nyíregyházán

  Balázs Attila: Mi vagyunk azok   2012. 05. 19. / 06. 09.   Megnyitó: 2012. 05. 18. 16:00   Kurátor: Gál Georgina   Balázs Attila az Országos Sajtófotó Pályázat többszörös díjazottja: 1993-ban első helyezett volt sport kategóriában, 1995-ben a legjobb egyedi hírkép győztese, 1996-ban ismét sport kategóriában második helyezett volt. 

Unicredit kiállításmegnyitó

M  E  G  H  Í  V  Ó Tisztelettel meghívom  az UniCredit Bank képzőművészeti kiállításának ünnepélyes megnyitójára és az ezzel egybekötött sajtótájékoztatónkra.   Az egybegyűlteket a Kieselbach Galéria részéről Einspach Gábor köszönti és beszél a műgyűjtés szerepéről.

Csíkszereda Csillagai Újlipótvárosban

Csillag István és Csillag Imola csíkszeredai képzőművész-házaspár alkotásait felvonultató tárlat nyílt pénteken, október 7-én az Újlipótvárosi Klub-Galériában.  

Boldog születésnapot!

A Pagony elmúlt tíz éve számokban: 100 saját kiadású könyv, ebből öt elnyerte az Év Gyerekkönyve címet; együttműködés 50 szerzővel és illusztrátorral, 1500 program; 150000 vásárló; 280000 db eladott könyv, 150000 db eladott egyéb árucikk; 750000 db eladott Pagony-könyv országszerte. Ötvenezer boltban parkoló babakocsi, húszezer boltban parkoló kismotor.

Kakaskodás Újlipótban

Október 6-án és 7-én negyedik alkalommal kerül sor a Kiskakas Animációs Filmfesztiválra. Hűen a Kiskakas hagyományaihoz, a pénteki program két részből áll, délután és este vetítésekre kerül sor, míg délelőtt és kora délután előadásokat, bemutatókat kínál a program.

Lógjunk el moziba!

Az ELTE bölcsészettudományi karának kihelyezett kurzusa nyilvános és ingyenesen látogatható a férőhelyek függvényében a KINO mozi nagytermében szeptember 13-tól, hétfőnként 18.00-19.30 között. A kurzus vezetője Pálfalusi Zsolt, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének adjunktusa. Bővebb információ a tanszéki honlapon: emc.elte.hu Helyfoglalás: akino.hu/esemeny/esztetikaora

… és a zsidók?

Sajtóközlemény Ilyen címmel még nem nyílt meg kiállítás Magyarországon – talán máshol sem az egész világon. Nem arról van szó, hogy létezik-e egyáltalán zsidó művészet (mert van is, meg nincs is, ugyanúgy mint ahogy néha van értelme a „magyar” jelzőnek a művészet szó előtt, néha nincs), még csak nem is egyszerűen arról, hogy egy magyar művésznek – akár zsidó, akár nem – mi a véleménye a zsidókról.

ElsőElőző [1][2][3][4] KövetkezőUtolsó