Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netVendégírások

aatoth franyo numerikus költészete

Vodkaláma, ismertebb nevén aatoth franyó festőművész feltalálta a numerikus költészetet... itt küld önöknek egy négysoros finn valtozatát. http://www.vgwatches.co.uk/  

Louise L. Lemon receptek

Családi okok miatt hazaköltözött Magyarországra Citrom Nagy Lajos, ismertebb nevén Louise L. Lemon, világhírű mesterszakács. A sztárséf az Újlipótvárosban telepedett le, ahol volt alkalmunk megismerni kicsit. Kérésünkre megajándékozott minket pár recepttel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Csáki Judit estje a Pozsonyi Pikniken

A Pozsonyi út elején felállított színpad környékét benépesítő-beordibáló diákok, nyugdíjasok, értelmiségiek valamint a város egyéb pontjairól érkező szimpatizánsok és érdeklődők szépen kijelölik a Pozsonyi Piknik című előadás intonációs skálájának két végpontját.

Az állatorvosnál mesélték

  Pika Károly írása   Ez még akkor történt, amikor még a Sallai és Katona sarkon volt az állatorvosi rendelő. Frédi, a cocker spánielünk megbetegedett és anyám levitte az orvoshoz. Amint ott üldögéltek és vártak a sorukra megszólította őket egy úr – ott ült mellettük. Kérdezte, hogy mennyi idős a kutyus és megdicsérte mondván, látszik, hogy jókedvű, jóindulatú kiskutya. 

Elválaszthatatlanok

Pika Károly írása   Fiatal pár lakott a szomszédban. Az asszony szemrevaló kis menyecske, a férje jó kiállású fiatalember. Egyik nap egy kiskutyával jöttek haza. A Ligetben sétáltak, ott árulta valaki három másikkal együtt.

Pika Karcsi (rejtőzködő) kocsonyája

  Egy fullasztó este végjátékához közeledve (22 óra körül, Firkász) váratlan telefonhívást kaptam. Pika Karcsi hívott és örömmel invitált lakásába, mert éppen régi barátaim is ott tanyáztak nála (talán hiányoltak). Térey János, Nagy Koppány Zsolt és még sok ismeretlen.

Bolondéletképek

 I.   Hajnalban a parkban hajléktalan kakál, délután a szobornál  tüntet néhány rend- védelmi dolgozó, de kérem itt éppen ezer éve leállt a nagykohó!

Dühös kutyás bejegyzés

Esze Dóra írása Kutyás vagyok. Ez egy hosszú történet rövid mondatban. Olyasmi, mint amikor az ember rajong a fociért vagy belgának születik. Tábortüzes esték egész során át lehet mesélni, mi minden bújik meg az egyszerű kijelentésben, filozófiát, életszemléletet, tapasztalati minőséget, vonzalmat, beállítottságot sőt hajlamot foglal magába. Rengeteg idő volna kifejteni.

Szervusz, Újlipót

Szív Ernő írása Hogy most akkor megint jövök a sírással. Tisztázzuk legelőször: ezzel nem az utcákat és a tereket behálózó mozdulatok dramaturgiájáról fontoskodok, melyek mögött életek, sorsok derengenek föl meglehetős alapossággal és poétikával.

Vers mindenkinek

Móritz Mátyás két verse

In memoriam Kremsier Edit

Takács Vera írása http://takacsvera.blogspot.com Mikor 1970 ben a tévéhez kerültem, a gyerekosztályra, Ő éppen idegösszeomlással volt távol, így megkaptam a futó műsorai közül a Kukkantót. Remek ismeretterjesztő műsor volt, Béley Pál írta, a két műsorvezető Hacser Józsa és Kaló Flórián a maguk mókás, esetlen módján végigbohóckodták a történelmet, sok hasznos, mindenféle ismeretet közvetítve a nézőknek. Klasszikus jól eltalált tévés ismeretterjesztés. Sokat tanultam belőle.

[1][2] Következő