Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netKülföldi tudósítások

Angyalföldi jenkik

Van több olyan sport is, mely nálunk, európaiaknál - még közelebbről a magyaroknál - nem túl népszerű. Az amerikai foci, a lacrosse vagy éppen a baseball inkább a tengerentúlon rajonganak. És - meglehet - Angyalföldön.

Kutyafája

Köszönnek az emberek. Korábban nem tették. Igaz, korábban nem itt éltem. Most is csak lakom, élni később fogok.

Re: Csillagok

Péntek éjszaka csillaglesre mentünk, mert azt mondták nekünk, hogy hullócsillagok özöne várható, volna állítólag egy meteorraj, amely a Föld felé kerülve minden évben az esztendő ugyanazon időszakában hullik el látványosan.

Üdv a klubban

Beültünk a Mini-Majába. Mindig akartam egy novellát írni, ami úgy kezdődik, mint az a bizonyos Örkény: „Beültek az Apostolokba”. Nekünk azonban csak a Mini-Maja jutott, ahol viszont, irodalom ide vagy oda, a környékbeliek szerint istenien főznek.

A nagy zabálás Magyarországon

Pénteken este főzésben én vagyok a soros: a kánikulára való tekintet nélkül mintegy két és fél kilós bőrös malackarajt egészben megsütök, hozzá hajszálvékony, ropogós rósejbnit adok, és a kánikulára való tekintettel adok mellé reszelt uborkát joghurttal, amit Magyarországon valami furcsa oknál fogva mindenütt tzatzikinek írnak, pedig a czadziki szó jobban állna neki.

A világ közepe

    - Á szokászosz?     - Igen, a szokásos.     - Szőlőlé isz?

Latinovits, az építész

Országúti tudósítónk jelenti Kelletlenül húztam az időt, valahogy nem akaródzott elmenni a megnyitóra. Ürügyet kerestem, be kell még ugranom a postára, meg ilyesmi. De hiába fizettem be a kiválasztott csekket, hat előtt tíz perccel már készen voltam. Láttam, nem kerülhetem el a sorsom, ha menni kell, hát menni kell.

Útirajzok - Dunakanyar

Zuglóban minden van. Azaz majdnem minden. Duna például nincs. Meg hegy sincs. Amúgy ki se kellene mozdulni innen, ha nem köszönne be a július hideg széllel. Így hát felszerszámozzuk kilencvenhat lovunkat és irány, amerre a szekér eleje mutatja.

Veszélyben Őfelsége alattvalója

A Ben Nevis kocsma törzsvendége, Lord Pí a karcinóma kialakulásától tart - értesült az ujlipot.net Bélája. Ezidőtájt Kelvingrove középhőmérséklete 25 Kelvin. A szexi bristoli szájderivó arra kérdésemre, miért nem veszi le a rendkívül szexi kockás ingét, angolos tömörséggel ezt felelte: -Tartok a bőrráktól.

[1][2][3] KövetkezőUtolsó