Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netKülföldi tudósítások

Angyalföldi jenkik

Van több olyan sport is, mely nálunk, európaiaknál - még közelebbről a magyaroknál - nem túl népszerű. Az amerikai foci, a lacrosse vagy éppen a baseball inkább a tengerentúlon rajonganak. És - meglehet - Angyalföldön.

Kutyafája

Köszönnek az emberek. Korábban nem tették. Igaz, korábban nem itt éltem. Most is csak lakom, élni később fogok.

Re: Csillagok

Péntek éjszaka csillaglesre mentünk, mert azt mondták nekünk, hogy hullócsillagok özöne várható, volna állítólag egy meteorraj, amely a Föld felé kerülve minden évben az esztendő ugyanazon időszakában hullik el látványosan.

Üdv a klubban

Beültünk a Mini-Majába. Mindig akartam egy novellát írni, ami úgy kezdődik, mint az a bizonyos Örkény: „Beültek az Apostolokba”. Nekünk azonban csak a Mini-Maja jutott, ahol viszont, irodalom ide vagy oda, a környékbeliek szerint istenien főznek.

A skót hatóság párzási időszaka

Őfelsége bevándorlója jelenti Kelvingrove-ból Először is tisztáznám a földrajzi körülményeket, nehogy a kedves olvasó is olyan evolúciós zsákutcává váljon, mint a skót hatóság. Kelivingrove-nak egy nagy parkot hívnak, ezzel azonos elnevezést kapott a park dél-délkeleti határai mellett húzódó városrész, amit három másik vesz körül, és pedig: nyugaton Partick, délen Anderston, keleten Finnieston.

Vízivárosi Galéria

Országúti tudósítónk jelenti Ritkán történik meg, hogy egy kiállítás megnyitóján ugyanannyi gyerek van, mint felnőtt. De kedd este hatkor mégis így volt. Hol is? Budán, a Vízivárosi Galériában.

Se köcsög, se hering

Esett pénteken, 10 fok volt reggel. Elindultam Govanba, a Clyde déli oldalára, hogy ellássam adófizetői kötelezettségeimet. A munka gondolatától émelyegni kezdtem. Legalább Bloody Govan lenyűgöző csodája kárpótolni fog gyártelepeivel, dokkjaival, szürke házaival. Ó, azok a csudás körforgalmak!

Margit körúti lányok

A Margit körúti lányok csinosak. Hosszú hajukat meglebbenti a szél, mikor sétálnak. Sudár alakjuk, kecses járásuk messziről látható. És semmi festék, sem az arcon, sem a hajon. Itt a természetes szépség a divat. Az egyszerű világosbarna haj, a szederszínű száj. Az asszonyok sem akarnak külsejükkel kitűnni. Egyszerű, pasztell ruhákban járnak, semmi piros, semmi rikító. Hajukat csak akkor festik, ha őszülni kezdenek, de sokan fittyet hányva az elvárásoknak felvállalják megőszült tincseiket.  Pedig nagyszerű szépítők vannak itt is.

Változnak az évszakok

Őfelsége bevándorlója jelenti Kelvingrove-ból Tisztelt szerkesztőség, kedves olvasók! Elnézésüket kérem az elmaradozott cikkekért, az elmúlt két hetet a személyi számítógépem installációjával töltöttem, eközben többször el is múlt a skót nyár, beköszöntött az ősz, a télről lemaradtam, mindenesetre ismét kitavaszodott.

ElsőElőző [1][2][3][4] KövetkezőUtolsó