Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netKispapablog

Mi legyen a gyerekből, ha felnő?

A kispapa jól tudja, rendes szülőként nem azzal kellene foglalkoznia, mi lesz majd a gyerekből, ha felnő, hanem azzal, mi teszi boldoggá. Erről azonban sajnálatos módon jelen pillanatban is csak halvány sejtése van, mert gyermeke a legkülönbözőbb dolgokon képes légszomjjal fenyegető kacagógörcsöt kapni – olyan dolgokon, melyek alig huszonnégy órával később már veszett sirályok víjjogását idéző hajtépős hisztire vagy krokodilkönnyekre késztetik. 

A pumára fektetés

Szarban a haza – Tényfeltáró blog kispapáknak Egy Perugiában tartózkodó újlipótvárosi lakos kérésére ezennel elmagyarázzuk Kedves Olvasóinknak, mi is az a pumára fektetés, amely a Kispapablog legutóbbi bejegyzésében szerepelt.

A tudományos megközelítés buktatói

Szarban a haza - Tényfeltáró blog kispapáknak Az olvasás is csak a hiúság egyik formája, minden hiábavaló. Egész pontosan ezt gondolta a kispapa a hármasban töltött második éjszakán, éjfél magasságában. A hasfájós új lakótárs akkortájt már öt órája üvöltött, a kismamára hullámokban tört rá a sírógörcs, a kispapa pedig (miközben látszólag egykedvűen ütögette a fejét a falba) azt vizionálta, a gyámhatóság képviseletében maga Terry Black töri rájuk az ajtót, hogy tökéletes szülői alkalmatlanságra hivatkozva máris elkobozza tőlük a gyereket.

A nagy találkozás

Szarban a haza – Tényfeltáró blog kispapáknak A kispapa mindig is tudta, hogy lányos apuka lesz. Ezennel töredelmesen megvallja, a kisfiúkkal nem tud mit kezdeni, a kisfiúk megrémisztik, a kisfiúkat személyes ellenségeinek tartja. A kisfiúk, amikor játszanak, a felnőtt férfiak társadalmát játsszák: vadak, versengőek és könyörtelenek – vagy áldozatok.

Kispapák! Ne gondolkodjatok!

Szarban a haza – Tényfeltáró blog kispapáknak Ugyan kit érdekel egy idegösszeroppanásos kispapa hisztérikus picsogása? – tette fel nem egy, nem kettő értetlen olvasó a kérdést jelen blog vitaindítónak és kattintásgenerálónak szánt első bejegyzése után. A reakciókat figyelve büszkén kijelenthetjük: tényfeltáró blogunk, melyet egyben tudományos kísérletnek is szántunk, nem várt gyorsasággal máris elérte célját. Egyértelmű bizonyítást nyert ugyanis ki nem mondott alaptézisünk: a kispapai segélykiáltások nemhogy az égig nem hallatszanak fel, de még itt e földi siralomvölgyben is bezárt fülekre találnak együtt érző szívek helyett.

Az anyaszült meztelen igazság

Szarban a haza – Tényfeltáró blog kispapáknak „…az élet rövid, az igazság messzire hat és sokáig él: mondjuk tehát az igazságot” – tanítja Arthur Schopenhauer. A jeles gondolkodó gyakorló kispapa ugyan sosem volt, de egy felkészületlen apa és egy alkalmatlan anya az ő életét is megkeserítette csecsemőkorában, így nem teljesen szentségtörés az ő bölcs szavaival kezdeni azt a blogot, mely bizonyítani szándékozik, hogy a szülői lét – állítson bármit is a neten fellelhető számtalan képmutató, a tele pelenkához hasonlóan gyomorforgató kismamablog – cseppet sem önfeledt móka, sokkal inkább ab aeterno és indiscutabilitive a poklok pokla.