Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netGerlóczy Marci rovata 

Fotók Bächer Ivánról

A Bächer Ivánról készült fotókat Gerlóczy Márton magángyűjteményéből válogattuk, aki ezúton kíván jobbulást a lábadozó közírónak.   http://www.tagbo.co.uk/ http://www.dolcea.co.uk/  

László Zoltán emlékére

Jövök Budáról. Már megint jövök Budáról - gondolja Zoltán. Budán kezdek és Budán végzek. Vagy Pesten kezdek és Pesten végzek. A budaiak a pesti életemet nem ismerik, a Pestiek meg a budait. Két Zoltán vagyok, ezért beszélek annyit magamban, igaz? Mi is volt? Fél egy volt mire bezártunk, fél kettőkor értünk haza, leültünk a fotelbe, megittuk a három Heinekent. 

Kálid Artúr elszabadul

Megboldogult tinédzserkorom jelentős részét töltöttem - tíz órai kezdettel - budapesti mozikban, a Metróban, az Átriumban, a Corvinban, vagy a Dunában. Az iskolákban ahonnan lógtam, többnyire angolt tanultam, de nem emiatt utáltam a szinkronizált filmeket. A koreai filmeket koreai nyelven szeretem nézni, a finn filmeket meg finn nyelven, a megörökített pillanatot szeretem nézni, az útószinkront pedig azonnal kifülelem.

Egy Aldiban megalázott férfi története

Átlagos szombat délelőtt volt, mikor a férfit leküldte a felesége az Aldiba. Az asszony felírt egy cetlire mindent: tej, porcukor, tojás, satöbbi, és a férfi ment. Korábban nem járt még a férfi az Aldiban, izgult is nagyon, mikor az épület sarkára ért.

A bolgárok a FIFA ellen

Volen Siderov, az ATAKA elnökének nyílt levele a bolgár néphez. Patrick Mtiliga megbüntette a bolgárokat! - Javaslatom a szurkolói társadalomnak.  

Veszélyben a magyar agya

  Anita Zalaegerszegről ismerősnek jelöl. Megnézem a profilját. Mosolygós huszonéves, aki szereti a természetet, a képeken fákat ölel át, és vízparton fekszik a napfényben. Szereti a Quimby és a Kiscsillag zenekarokat, Weöres Sándort és Rüdiger Dahlkét. Puzsér Róbertet, és az Ataru Taiko ütőegyüttest. A Nyugat- Magyarországi Egyetemen tanult.

Szocreális Konzultáció 1.

aatoth franyo pályaműve Boldog család felfújható turulmadarakkal, kuoni pásztorral és kétfejű anyóssal...

Lakógyűlés - A Főbérlő

Mivel korántsem egyértelmű, hogy az albérletek száma megegyezik a főbérlők számával,  albérlői pályafutásom során rengeteg főbérlővel volt dolgom. Huszonéves lány anyukával és nagymamával. Hol a lány jött, hol az anyuka, hol az anyuka a nagymamával, hol mindhárman. Harmincas férfi a barátnőjével és a gyerekkel. Így vártak a kapuban hármasban, mert a család az összetartozik, albérlő azt szét nem szakíthatja.

Lakógyűlés

Bevezető egy újlipótvárosi társasházkutató naplójához Az ember, aki ott sem volt. A lakógyűlésen. Ez vagyok én. 1987-ben, az itt látható fotó készítésével nagyjából egyidőben költöztem Újlipótvárosba. Miután 2004-ben elhagytam a családi fészket, rövid óbudai kitérő után útra keltem, és azóta is úton vagyok. Bejártam az egész világot. Laktam vidéken, a Szent István Parknál és a Duna partján, a nagyvárosban a Váci út és a Körút közelében, a nyüzsgő bulinegyedben az Odeon közelében, és az éttermeiről híres Pozsonyi út zöldellő fái alatt.

Galamb

Az ablakom a belső udvarra és az emeletemen futó fedett folyosó kopott falára néz. A vakolat omladozik, és a huzat miatt csukva tartott folyosóablakok feletti szellőzőnyílásokból bambán bámul kifelé a bunkója. A galamb.

Újlipótvárosi közért-teszt 3.

A  politikai pártok ifjúsági tagozatában dolgozók magyaros reggelije

ElsőElőző [1][2][3][4][5][6] KövetkezőUtolsó