Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netGerlóczy Marci rovata 

Fotók Bächer Ivánról

A Bächer Ivánról készült fotókat Gerlóczy Márton magángyűjteményéből válogattuk, aki ezúton kíván jobbulást a lábadozó közírónak.   http://www.tagbo.co.uk/ http://www.dolcea.co.uk/  

László Zoltán emlékére

Jövök Budáról. Már megint jövök Budáról - gondolja Zoltán. Budán kezdek és Budán végzek. Vagy Pesten kezdek és Pesten végzek. A budaiak a pesti életemet nem ismerik, a Pestiek meg a budait. Két Zoltán vagyok, ezért beszélek annyit magamban, igaz? Mi is volt? Fél egy volt mire bezártunk, fél kettőkor értünk haza, leültünk a fotelbe, megittuk a három Heinekent. 

Kálid Artúr elszabadul

Megboldogult tinédzserkorom jelentős részét töltöttem - tíz órai kezdettel - budapesti mozikban, a Metróban, az Átriumban, a Corvinban, vagy a Dunában. Az iskolákban ahonnan lógtam, többnyire angolt tanultam, de nem emiatt utáltam a szinkronizált filmeket. A koreai filmeket koreai nyelven szeretem nézni, a finn filmeket meg finn nyelven, a megörökített pillanatot szeretem nézni, az útószinkront pedig azonnal kifülelem.

Egy Aldiban megalázott férfi története

Átlagos szombat délelőtt volt, mikor a férfit leküldte a felesége az Aldiba. Az asszony felírt egy cetlire mindent: tej, porcukor, tojás, satöbbi, és a férfi ment. Korábban nem járt még a férfi az Aldiban, izgult is nagyon, mikor az épület sarkára ért.

A bolgárok a FIFA ellen

Volen Siderov, az ATAKA elnökének nyílt levele a bolgár néphez. Patrick Mtiliga megbüntette a bolgárokat! - Javaslatom a szurkolói társadalomnak.  

Veszélyben a magyar agya

  Anita Zalaegerszegről ismerősnek jelöl. Megnézem a profilját. Mosolygós huszonéves, aki szereti a természetet, a képeken fákat ölel át, és vízparton fekszik a napfényben. Szereti a Quimby és a Kiscsillag zenekarokat, Weöres Sándort és Rüdiger Dahlkét. Puzsér Róbertet, és az Ataru Taiko ütőegyüttest. A Nyugat- Magyarországi Egyetemen tanult.

Lakógyűlés - Az összkép

Házmester 1. A belső udvar hűvös volt. Kicsit nedves, de jó hűvös. És tiszta. Ha esett, a sárga keramitkockák úgy csúsztak, mint a jég, színük pedig olyan volt így ázottan, mint a lépes mézé. Az udvar két oldalán két vékonyka akác állt, egész a negyedik emeletig felkapaszkodtak, végig a koromfekete kovácsoltvas korlátok mentén.

Lakógyűlés - A soha nem látott halott

Szomszéd 1.     - Jól van, drágám, jól van. Jól van, drágám. Erre ébredünk minden szombat és vasárnap reggel. Az én drágám ébred először, aki tíz évet élt egy földszinti lakásban, ezért aztán a legkisebb zajra is felriad. Ő ideges, én nem. Nekem teljesen mindegy, mikor kelek, ha az legalább három órával később történik, minthogy lefeküdtem.

Jelenetek egy Újlipótvárosból 1.

JÓZSI, kőműves TIBOR, gázszerelő GUSZTI, csapos     ELSŐ ÉS UTOLSÓ JELENET Nyári eső áztatta beton. A troli villanyvezetékén galambok sorakoznak. A távolban semmi, mert nem látni messzire a közeli házaktól. A kocsma teraszán két férfi üldögél. Söröznek. Megérkezik Tibor.

Lakógyűlés - A hívatlan tulaj

Főbérlő 1. Éjfél körül mászom a lépcsőt. Huszonöt éves vagyok. Kapcsolatban. Az első lakunk, ablakunk a Dunára néz. Ebben az időben a Mannában vásárolok, az Ipolyban, a Szamovárban vagy a Vénuszban kávézom.

Szocreális Konzultáció 2.

Liszkai Nóra pályaműve Az ’Elfogyott a sör a téeszben’ című kép a szabad asszociáció és a mezőgazdaság szabadosságának keresztezésével készült, paint technikával. Liszkai Nóra, a kép alkotója, ovis kora óta szeret rajzolni és a színekkel játszani. Egyszer, ha nagy lesz, majd nyit egy kocsmát, ahol sosem fogy el a sör, a falra pedig bárki festhet. A képen az alienszörny a lehetőségek végtelenségét szimbolizálja, ahogy jómunkásemberként épp leváltja a délelőtti műszakban elfáradt traktorost. Az idős hölgy pedig boldogan adja fel a Tigáznak a gázszámlát (az unokájáét is), hiszen egy hónapra elegendő téliszalámit kapott a téesztől a hónap legjobban öltözött dolgozója címért. Az italbolt éjjel-nappali. Liszkai Nóra  

ElsőElőző [1][2][3][4][5][6] KövetkezőUtolsó