Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netGerlóczy Marci rovata 

Fotók Bächer Ivánról

A Bächer Ivánról készült fotókat Gerlóczy Márton magángyűjteményéből válogattuk, aki ezúton kíván jobbulást a lábadozó közírónak.   http://www.tagbo.co.uk/ http://www.dolcea.co.uk/  

László Zoltán emlékére

Jövök Budáról. Már megint jövök Budáról - gondolja Zoltán. Budán kezdek és Budán végzek. Vagy Pesten kezdek és Pesten végzek. A budaiak a pesti életemet nem ismerik, a Pestiek meg a budait. Két Zoltán vagyok, ezért beszélek annyit magamban, igaz? Mi is volt? Fél egy volt mire bezártunk, fél kettőkor értünk haza, leültünk a fotelbe, megittuk a három Heinekent. 

Kálid Artúr elszabadul

Megboldogult tinédzserkorom jelentős részét töltöttem - tíz órai kezdettel - budapesti mozikban, a Metróban, az Átriumban, a Corvinban, vagy a Dunában. Az iskolákban ahonnan lógtam, többnyire angolt tanultam, de nem emiatt utáltam a szinkronizált filmeket. A koreai filmeket koreai nyelven szeretem nézni, a finn filmeket meg finn nyelven, a megörökített pillanatot szeretem nézni, az útószinkront pedig azonnal kifülelem.

Egy Aldiban megalázott férfi története

Átlagos szombat délelőtt volt, mikor a férfit leküldte a felesége az Aldiba. Az asszony felírt egy cetlire mindent: tej, porcukor, tojás, satöbbi, és a férfi ment. Korábban nem járt még a férfi az Aldiban, izgult is nagyon, mikor az épület sarkára ért.

A bolgárok a FIFA ellen

Volen Siderov, az ATAKA elnökének nyílt levele a bolgár néphez. Patrick Mtiliga megbüntette a bolgárokat! - Javaslatom a szurkolói társadalomnak.  

Veszélyben a magyar agya

  Anita Zalaegerszegről ismerősnek jelöl. Megnézem a profilját. Mosolygós huszonéves, aki szereti a természetet, a képeken fákat ölel át, és vízparton fekszik a napfényben. Szereti a Quimby és a Kiscsillag zenekarokat, Weöres Sándort és Rüdiger Dahlkét. Puzsér Róbertet, és az Ataru Taiko ütőegyüttest. A Nyugat- Magyarországi Egyetemen tanult.

A sorsod Borsod

Nyaranta hazamegyek a faluba. Minden nyáron. Hol egyszer, hol kétszer, hol háromszor. Szeretnék én több időt is eltölteni ottan, leköltözni mondjuk egy egész hónapra, vagy kettőre, ahogyan annak idején csináltuk, de nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust. Borsodban az ember (aki én vagyok) sokkal többet költ, mint itthon Újlipótvárosban.

Lakógyűlés - Állatvilág

Egy újlipótvárosi társasházkutató naplója Néha nagyon hiányoznak az állatok itt Újlipótvárosban. A szagok. A trágya és a termények, az eső áztatta istálló és ól szaga. Az a békés feszültség, ahogyan egymás mellett élünk. A szeretet és félelem daráltkukorica-keménységű kölcsönhatásai. A hajnal libafosillatú zúzmarája.

Puch László megújul

Puch László megújul Hölgyeim és uraim, élőben köszöntöm önöket a Hősök teréről, ahol mintegy kétszázötvenezer ember gyűlt össze, hogy megcsodálja Puch László megújulását. Hetek s hónapok hosszú előkészületei ma este végre itt találnak minket ebben az izgatott várakozásban.

Újlipótvárosi presszókávé-lexikon

A presszókávé! Ez most itt a vizsgálat tárgya. Én, ha jól emlékszem, 15 éves korom óta iszom, naponta legalább kétszer. Ez mai, közepes árfolyamon számítva körülbelül másfél millió forint, de ennél költhet az ember kevesebbet, többet is a kávéra. Nem árt tehát résen lenni. Nem árt megvizsgálni a helyzetet. Az alábbi lista természetesen hiányos. Nagyon is. Csak gurultam ma egyet, és körbenéztem. Ezért aztán arra kérem a kedves olvasókat, hogy gyűjtsük össze a többi kávézó presszókávéra vonatkozó árait.

Hová tűnt a ruszli?

Pár évvel ezelőtt, egy tavaszi délutánon minden különösebb előzmény nélkül egyik pillanatról a másikra megkívántam a ruszlit.  Minden évben megtörténik ez velem, egyszer, kétszer. Az okát nem tudom, de hirtelen ruszlira vágyom. Ültem a Vénuszban, és semmit mást nem akartam, minthogy egészben lecsúsztathassam az ecetes halakat a torkomon.

ElsőElőző [1][2][3][4][5] KövetkezőUtolsó