Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netBächer Iván rovata

Utcaképek

  1.   (Tünet)   Én legtöbbször nem akkor köszönök, amikor megjövök, hanem akkor, amikor elmegyek. Mikor fölkerekedem, lelépcsőzök, beteszem magam mögött a nagy kaput, már kezdhetem is a köszöngetést: a jobbra a kocsmás Ági, balra a bioboltos Ági, szemben a zöldséges, a sarkon Zsuzsa, a teraszon Kriszta a kutyával, vagy az üveges cimbora, és aztán jönnek sorba szépen.

Megjött Prohászka!

     Hát megjött Prohászka is.    Már rég vártam, furcsállom is, hogy csak most ért ide. De megjött, persze, hogy megjött, nincsenek véletlenek, nincsenek csodák, Prohászkának is meg kellett jönnie, Wass, Nyírő, Tormay után, nem maradhat el.       

Bächer Iván válasza Németh Zsoltnak

  Levél Németh Zsoltnak   Tisztelt Államtitkár Úr!   A Népszabadság április 30-i számában ön hosszasan sorolja, hogy regnáló kormányzat mily gazdag programsorozattal emlékezik Raoul Wallenberg születésének centenáriumára. Írása végén azzal tisztel meg, hogy – nyilván értesülvén a hivatalos megemlékezések mélységével és őszinteségével kapcsolatos fenntartásaimról – az elkövetkező hivatalos rendezvényekre, például bélyegkibocsátásra vagy Terror házi ünnepelésre szívesen és személyesen invitál engem is.

88 JELZŐ

Aljtetejű, álomvert, beszari, beszédbeszedő, bitang, bosszútávfutó, bunkulturált, civilölő, cserbesegítő, csetepatás, csökött, debil, dilis, dohos, dühös, embersemleges, európátlan, élethalálos, életbe vágó, fasisztalinista, félrehallgató, focista, frakkos-bocskoros, furkó, hiteltelen, hitetlen, hitlen, hitvány, honfelejtő, istentelen, izombi, jogatlan, kankedvű, kamukadémikus, kőkegyes, kispályás, könyvtelen, könnytelen, könyörtelen, nemzetálmos, nemzetmegvezető, pállottálmú, patakezű, pofonölelő, pogánybérenc, polgárháborús, rendőrült, smafufogó, sovén, sumák, suttyó, szegényölő, szószabó, szószoptató, szörnyszavú, tahó, tapló, tashubás, tevepávás, tébolyodott, tökgáz, töketlen, tökéletlen, trágár, tróger, ordaskedvű, önnönös, örököreg, unhäimlich, utolsó, üregszagú, válaszfalmelléki, vezéragyú, vezérelvű, vezérvérű, vicsorgó, vigyorgó, véramatör, vérciki, vérlázító, vérszívó, vérszomjas, vérnarancsos, zsebálmú, zsebelvű, zselés, zsíros, zsebizsarnokos. Bächer Iván

György Péter könyve

A jeles művészettörténész, esztéta, kritikus, muzeológus, médiatudor, ősbölcsész, örök tanár, kis- és nagyokos természetesen már számos kötetet jelentetett meg, hiszen szorgos ember és őfelette, ővele is eljár lassan az idő.

Az elveszett sajtbolt

    – Bocsásson meg, hogy zavarom – szólított meg egy ismeretlen hölgy az utcán, a Marietta előtt.     – Tessék parancsolni.     – Kérem, írjon a sajtboltról.     – Milyen sajtboltról?

Zalai tudósítások 2. - A beszari szarka

Elég tágas apartmanom van, sokat mászkálok benne, ki nem mehetek, hisz azért vagyok itt, hogy ne menjek ki. De ülni itt is nehezen tudok, hát benn mászkálok, s az ablakokon nézek kifele.

Zalai tudósítások 1.

Kiküldött tudósítónk jelenti Kehidakustányból.

Újlipócia 2.

A Nyugati Újlipótvárosnak négy gyarmata van: A Lehel piac, a Margit-sziget, a Dagály és a Nyugati. Kezdjük az utóbbival:

Kószáló 1.

Fáradtság Dél körül ereszkedtem cserélni szánt üres patronos szódadobozommal, műanyag szódás palackommal alá a boltba.

Újlipócia 1.

Újlipótváros földje az ősidők óta lakott. Lassan nyolcvan éve. Azelőtt területét malmok, fatelepek, raktárak borították, azoknak előtte meg homok pergett itt csupán.

ElsőElőző [4][5][6]