Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netBächer Iván rovata

Utcaképek

  1.   (Tünet)   Én legtöbbször nem akkor köszönök, amikor megjövök, hanem akkor, amikor elmegyek. Mikor fölkerekedem, lelépcsőzök, beteszem magam mögött a nagy kaput, már kezdhetem is a köszöngetést: a jobbra a kocsmás Ági, balra a bioboltos Ági, szemben a zöldséges, a sarkon Zsuzsa, a teraszon Kriszta a kutyával, vagy az üveges cimbora, és aztán jönnek sorba szépen.

Megjött Prohászka!

     Hát megjött Prohászka is.    Már rég vártam, furcsállom is, hogy csak most ért ide. De megjött, persze, hogy megjött, nincsenek véletlenek, nincsenek csodák, Prohászkának is meg kellett jönnie, Wass, Nyírő, Tormay után, nem maradhat el.       

Bächer Iván válasza Németh Zsoltnak

  Levél Németh Zsoltnak   Tisztelt Államtitkár Úr!   A Népszabadság április 30-i számában ön hosszasan sorolja, hogy regnáló kormányzat mily gazdag programsorozattal emlékezik Raoul Wallenberg születésének centenáriumára. Írása végén azzal tisztel meg, hogy – nyilván értesülvén a hivatalos megemlékezések mélységével és őszinteségével kapcsolatos fenntartásaimról – az elkövetkező hivatalos rendezvényekre, például bélyegkibocsátásra vagy Terror házi ünnepelésre szívesen és személyesen invitál engem is.

88 JELZŐ

Aljtetejű, álomvert, beszari, beszédbeszedő, bitang, bosszútávfutó, bunkulturált, civilölő, cserbesegítő, csetepatás, csökött, debil, dilis, dohos, dühös, embersemleges, európátlan, élethalálos, életbe vágó, fasisztalinista, félrehallgató, focista, frakkos-bocskoros, furkó, hiteltelen, hitetlen, hitlen, hitvány, honfelejtő, istentelen, izombi, jogatlan, kankedvű, kamukadémikus, kőkegyes, kispályás, könyvtelen, könnytelen, könyörtelen, nemzetálmos, nemzetmegvezető, pállottálmú, patakezű, pofonölelő, pogánybérenc, polgárháborús, rendőrült, smafufogó, sovén, sumák, suttyó, szegényölő, szószabó, szószoptató, szörnyszavú, tahó, tapló, tashubás, tevepávás, tébolyodott, tökgáz, töketlen, tökéletlen, trágár, tróger, ordaskedvű, önnönös, örököreg, unhäimlich, utolsó, üregszagú, válaszfalmelléki, vezéragyú, vezérelvű, vezérvérű, vicsorgó, vigyorgó, véramatör, vérciki, vérlázító, vérszívó, vérszomjas, vérnarancsos, zsebálmú, zsebelvű, zselés, zsíros, zsebizsarnokos. Bächer Iván

György Péter könyve

A jeles művészettörténész, esztéta, kritikus, muzeológus, médiatudor, ősbölcsész, örök tanár, kis- és nagyokos természetesen már számos kötetet jelentetett meg, hiszen szorgos ember és őfelette, ővele is eljár lassan az idő.

Az elveszett sajtbolt

    – Bocsásson meg, hogy zavarom – szólított meg egy ismeretlen hölgy az utcán, a Marietta előtt.     – Tessék parancsolni.     – Kérem, írjon a sajtboltról.     – Milyen sajtboltról?

Tekercselés

A Zalaegerszegeden született Németh László tizennégy éves korában került fel Budapestre. A harmincas évek végén már itt dolgozott a Tátra utca 8. szám alatt lévő műhelyben, itt kezdte el a tekercselést, itt inaskodott, itt segédkezett, itt tekercselt, tekercselt, tekercselt.

Gazsóel

Személyesen nem volt hozzá szerencsém. És nem is lesz már többé, az bizonyos. Nem találkoztunk, de beszéltünk talán, vagy, ha nem vele, hát egykor volt barátjával, szerzőtársával, Zelei Miklóssal biztosan.  

Borpor

Élni jó. Kár, hogy egészségtelen. Ez a borról jutott eszembe. Mert kétféle az ember – írnám, ha nem szeretném kerülni a manírt, a modort, a rutint.  

Újlipócia 9.

Palatinus-házak De ha hátat fordítunk a járdának, tekintetünket általvethetjük a túlpartra, a Palatinus-házak hatalmas tömbjei felé. Ami a Vidor Emil tervezte Palatinus-házakat illeti, Újlipótváros innen – no meg a Nyugatitól – vette a múlt század elején kezdetét. Bár a Szent István – eredetileg Lipót – körút déli házsora régebbi – 1890-es évekbeli –, de az nem egészen Újlipótváros, a körút más minőség, más világ, legalább annyira tartozik a túloldalhoz, mint ide.

Tisztogatás az ujlipot.net-nél

Sorra hullanak a fejek Szerda reggel nyolc órára Gerlóczy Márton, az ujlipot.net ügyvezető igazgatója hivatalába rendelte Bächer Ivánt, az ujlipot.net ügyvezető vezérigazgatóját. A tízperces megbeszélés során Gerlóczy közölte Bächerrel, hogy munkájára holnaptól nem tart igényt.

ElsőElőző [1][2][3][4] KövetkezőUtolsó