Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netEgy Aldiban megalázott férfi története

2013-02-06 13:32:32

Átlagos szombat délelőtt volt, mikor a férfit leküldte a felesége az Aldiba. Az asszony felírt egy cetlire mindent: tej, porcukor, tojás, satöbbi, és a férfi ment. Korábban nem járt még a férfi az Aldiban, izgult is nagyon, mikor az épület sarkára ért.

 

Nagy volt a mozgás, autók kanyarogtak ki-be a parkolóból, családok, asszonyok, fiatal párok sürgölődtek a csomagtartók körül. A környék utcáiban szétszóródtak a gyalogos vásárlók a zacskókkal a kezükben, és a zacskókon mind ott fénylett a kék és sárga felirat: ALDI. A férfi a fotocellás ajtóhoz lépett, és bekukucskált. Az üvegfalon túl három pénztárt látott, és a pénztáraknál hosszú, kígyózó sorokat, nyüzsgést, felfordulást. Ahogy kinyílt előtte az ajtó, belépett. Kosár után nézett, de kosarat nem talált, tanácstalanul forgolódott a tömegben. Észrevette a bevásárlókocsikat, és odalépett. A kocsikat láncok erősítették egymáshoz, és nem tudta őket szétválasztani, de hamar rájött, hogy egy százas érme segítségével a bevásárlókocsikat kölcsönveheti. Benyúlt a zsebébe, és elővett egy százast. Egy középkorú nő érkezett ekkor mögéje, és halkan megköszörülve torkát felhívta a férfi figyelmét arra, hogy útban van. A férfi elnézést kért, majd a hölgy szeme elé emelte az érmét.
    - Segítene, hölgyem? 
   A nő nagyot sóhajtott, szemét lehunyta, és jelentőségteljesen előrébb tolta a kocsit, éppen csak annyira, hogy a férfit kibillentse egyensúlyából. Betolta a bevásárlókocsit az előtte álló gyomrába, majd előbb a férfire, majd a kocsi csatlakoztatójára nézett. A férfi ekkor látta, hogy a nő egy kulcstartóra csatlakoztatott érmét, egy külön erre a célra gyártott eszközt húz ki a lyukból.
    - Mi így szoktuk – mondta szemrehányóan, majd sarkon fordult, és szó nélkül távozott.