Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netA bolgárok a FIFA ellen

2013-05-12 17:51:23

Volen Siderov, az ATAKA elnökének nyílt levele a bolgár néphez.

Patrick Mtiliga megbüntette a bolgárokat! - Javaslatom a szurkolói társadalomnak.

 

 

Megjött a - sajnos várható - döntés. Hogy Patrick Mtiliga lobbija a sportdiplomáciában is világelső, egyértelművé vált ismét. Bulgária válogatottját megbüntették. A nemzeti tizenegy már jó ideje nem tud nagy világverseny közelébe jutni, most úgy tűnt, erre komoly esélyünk lehet. Vagy lehetett volna. A sorsdöntő dán meccset azonban zárt kapuk mellett, üres stadionban kell megvívnunk.

 

Mi történt? A tavalyi Bulgária - Dánia barátságos focimeccsen a szurkolók egy része minden labdaérintésnél kifütyülte Patrick Mtiligát. Most képzeljék el? Irgum-burgum.

 

Ilyen a foci világában nemzetközi meccseken nem csak Patrick Mtiligával, de bármelyik, 1981. január 28-án Koppenhágában, dán anyától és tanzániai apától született balhátvéddel megesik, ha idegenbe megy. Pláne, ha még büdös is. A foci, ha tetszik, ha nem, nem csupán sport, de egyben ritualizált politika is. Ahol a szurkolók véleményt mondanak. Nem egyszer keményet. Szóval megesik az ilyen mindenkivel, de egyedül Patrick Mtiliga az, akinél ezt azonnal szankcionálják. Ahogy azt egyszer már mondtam: Patrick Mtiligát egy szent tehén, akit kritizálni sem szabad, de aki bárkire bármikor ráürítheti a tehénlepényét. Neki mindent szabad, vele szemben semmit. Ez ma a világpolitika első számú játékszabálya.

 

Három dolgot fűznék hozzá:

 

1. Nem szabad feladni. Csak azért is! A válogatottat támogatni kell, és nekik is erősnek kell lenniük. Egy ország vár tőlük majd bravúrt. A dán meccs mindig presztízs, de most a továbbjutás miatt is lényeges. A szurkolóknak, nekünk, bolgár embereknek meg kell találni a módját, hogy a hangunk hallatsszon. Ötletem is van. Szervezzünk egy nagy demonstrációt a stadion mellé kivetítővel. Onnan szurkoljunk, hagy hallják a fiúk, hogy ott vagyunk velük. Ha megoldható, ha van néhány ezer ember, aki kijön, én is mozgósítom a pártomat. A kivetítő költségét az Ataka vállalja.

 

2. Az egész ügy furcsa mód megint az ellenkező hatást fogja kiváltani. Egyre többen kezdtek el gondolkodni, mi ez az egész Patrick Mtiliga –mánia. Egyre több fociszerető ember fogja felkapni a fejét, hogy mi ez az egész? Miért kell Patrick Mtiligát ennyire nagyon, ennyire átlátszó módon védeni? Nagyon kilóg a lóláb. És már a látszatra, a nagyvonalúságra sem tudnak ügyelni, csak mennek előre gyűlölettől habzó szájjal. Ez pedig egyre feltűnőbb.

 

3. Ébred már a bolgár oroszlán!

 

 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151454975969623&set=a.10150160184994623.341499.247920204622&type=1&theater