Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netNagyszünet

2013-05-12 17:56:37

A tüntetésszezon kezdetéről

 
Izgalmas időket él a fővárosi értelmiségi. Lent ül a facebook partján egy ristrettóval a kezében, és a dél felé repülő odaégett galambok vonulását figyeli. Itt van az ősz, vonulnak a sült galambok. A munkájából eltanácsolt, vagy nyugdíjazott, vagy az átmenetinek hitt vészkorszak idejére visszavonult és tartalékaiból élő fővárosi értelmiségi olvasgat és megosztogat és posztolgat és lájkolgat és elégedett. 

 

 
Sikeresen posztolt és lájkolt, elmegy ebédelni, és mikor visszaér, izgatottan nyitja fel a gépét, hogy vajon hányan lájkolták mókás kommentjét, amit a galambfészek grillmelegéből a közösségi média pöcegödrébe fosott hír megosztása alá posztolt. 
 
A fővárosi értelmiségi izgatottan veszi tudomásul, hogy amíg ő megebédelt, az egyik galamb ismét elszólta magát, ismét balhé van, és akkor ismét lehet telefonálgatni és posztolgatni és megkérdezni a Jucit és a Bélát, hogy szerintük is felháborító-e mindez, és ezzel elérkezett-e a nap, amit később majd a fészek darabokra hullásának kezdeteként emlegetünk, amikor tarthatatlanná vált mindaz, amit ezek a nyaktekergető paratífuszosok művelnek a fészkükben odabent.
 
A fővárosi értelmiségi érzi, elérkezett az a nap. Most kimegy a galambfészek alá és megmutatja nekik. Több mint kétezer barátja van a facebookon, és a kétezer barátjának is kétezer barátja van a facebookon, és most felszólítja őket, hogy szólítsák fel egymást, hogy irány a tér, nem tűrünk tovább.
 
Aztán állnak ott, mint a gimnáziumban a nagyszünetben, állunk ott kétezren és csodálkozunk, hogy rajtunk kívül nem jött el senki, csak a galambszar.
 
G.M.