Tel: 36 1 438 35 74 | E-mail: info@ujlipot.netPuch László megújul

2011-07-05 16:03:24

Puch László megújul

Hölgyeim és uraim, élőben köszöntöm önöket a Hősök teréről, ahol mintegy kétszázötvenezer ember gyűlt össze, hogy megcsodálja Puch László megújulását. Hetek s hónapok hosszú előkészületei ma este végre itt találnak minket ebben az izgatott várakozásban.

A környező utcákban 16 kivetítőn kísérhetik figyelemmel az eseményt mindazok, akik nem jutottak elég közel a színpadhoz. Ha jól látom, igen, azt hiszem, Mesterházy Attila közeledik. Hallgassuk.    
    - Szervusz Budapest!
    - Ojééééeeee!
    - Szervusz Magyarország!
    - Ojééééeeee!
    - Kedves barátaink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek. Mindannyian ugyanazért a csodálatos pillanatért vagyunk most itt. Ma este, pontban éjfélkor olyasminek lehetünk szemtanúi, amit soha el nem fogunk felejteni. Már csak pár perc, és Puch László megújul!
    - Ojééééeeee!
    - Most pedig szeretném szólítani azt az embert…
    - Ojééééeeee!
Hölgyeim és uraim, felrobban a tér, iszonyatosa a hangzavar, a pártelnök most hátrébb lépett a mikrofontól. Egy férfi árnyéka vetül a színpadra… talán… nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy…most hatalmas rakéták csapnak a magasba és elképesztő konfettieső hull!
    - Szeretném szólítani Puch László háziorvosát!
    - Ojééééééeeeeee!
Igen, igen, igen, hölgyeim és uraim. Ő az. A színpadon Puch László háziorvosa. Megölelik egymást az elnök úrral, aki a magasba emeli a háziorvos kezét.
     - Ojééééééeeeee!
Elképesztő fogadtatás, lenyűgöző látvány. Az emberek csókolgatják egymást, és ha jól látom a kivetítőn, igen, egy hölgy a tömegben elsírta magát, patakokban folyik a könnye, egy másik asszony, úgy tűnik, nem ismerik egymást, biztos vagyok benne, hogy nem ismerik egymást, egy zsebkendőt nyújt át neki. Istenem, micsoda képek, hölgyeim és uraim!
    - Köszöntünk téged, Géza!
    - Ojééééeeee!
    - Mi már felkészültünk, igaz, kedves barátaim?
    - Ojéééééeeee!
    - Mi a helyzet a mai nap főszereplőjével? Ő is felkészült?
    - Jó estét kívánok mindenkinek! Örömmel jelenthetem, hogy Puch László készen áll.
    - Ojééééeeee!
    - Ma este megújulunk!
Most a tömeg egy emberként megindul a színpad felé, ilyet én még életemben nem láttam, hihetetlen, kedves hallgatóink, hölgyeim és uraim, egész egyszerűen hihetetlen a hangulat a téren.
    - Mesélj nekünk Laciról, hogy van?
    - Laci állapota stabil…
    - Ojééééeeee!
    - Ma reggel hagymás rántottát evett teljes kiőrlésű kenyérrel, aztán a tanácsomra ivott hozzá fél liter tehéntejet is. Tudtuk, hogy ebédelni már nem fogunk, úgyhogy jó sok energiára volt szükségünk reggel.
    - És ízlett neki a tej?
    - Imádta!
    - Ojééééeeee!
    - És aztán? Mivel töltötte Laci a nap további részét?
    - Végeztünk pár vizsgálatot délelőtt, aztán ünnepélyesen megtartotta az utolsó fogadóóráját. Búcsút mondott a régi Puch Lászlónak, majd elment és megkoszorúzta az irodaasztalát.
     - Ojéééeeee!
     - Hát igen, tudjuk Laciról, hogy nagyon érzékeny ember. Csodálatos, ahogyan felkészült! Mesélj akkor a jelenlegi állapotáról.
     - Fél órája vizsgáltuk meg utoljára és mindent rendben találtunk. Az összkoleszterin szintje 4,9!
     - Ojéééeee!
     - A vérnyomása 140/85!
     - Ojéééeee! 
Amíg a háziorvos felsorolja Puch László értékeit, kicsit tekintsünk vissza a múltba, hölgyeim és uraim! Miért is vagyunk itt? Puch László 2011 májusában jelentette be a közvéleménynek, hogy megújul, és azóta is minden erejével erre készül. A megújulás napjának szervezését soha nem tapasztalt figyelemmel kísérte a sajtó, és…de várjunk csak, valami történik!
    - Most pedig szólítom azt az embert, aki miatt ma mindannyian összegyűltünk itt. Laci, gyere fel ide!
    - Ojééééééééeeeeeeee!
Hölgyeim és uraim, szavakkal leírhatatlan az a hangzavar, ami eluralkodott itt a téren! Puch László ott áll most a színpadon az elnök úr és a háziorvos ölelésében… és sír! És az elnök úr is sír! Csak a háziorvos nem sír, ő egy fotelt húz elő a backstage-ből.
    - Laci, nagyon kevés az időnk, hogy vagy?
    - Pfúúú, nehéz most megszólalni. Már csak egy percem van hátra, aztán megújulok. Mit mondhat ilyenkor az ember? Köszönöm a falunak, a városnak, a megyének, a bíráknak, az ügyvédeimnek, a párttársaimnak, és mindenkinek, aki bízott bennem. De elsősorban köszönöm nektek!
     - Ojéééééééééeeeeee!
     - Hát akkor, úgy tűnik nem maradt más hátra, minthogy leülj a bőrfotelbe, parancsolj…
   Puch László most helyet foglal a bőrfotelben. Várunk. A tömeg lélegzetvisszafojtva figyeli az órát. Hölgyeim és uraim, a visszaszámlálás hamarosan megkezdődik, Puch László ebben a pillanatban becsukta a szemét, összeráncolta a homlokát és rettenetesen erősen szorítja a bőrfotel karfáját. Mesterházy lép a mikrofonhoz…
     - Tíz, kilenc, nyolc, hét, hat…
Kedves hallgatóink, én megköszönöm a figyelmüket, mert tartok tőle, hogy ezt a hangzavart nem tudom majd túlkiabálni…
    - Három, kettő, egy… Kedves barátaim, Puch László ezennel megújuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult!

Ojéééééééééééééééééééééééééééé

ééééééééééééééééééééééééééééééééééeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

…képtelenség itt most megszólalni, a saját hangomat sem hallom. Nézzük ezt a tűzijátékot, gyönyörködjünk a látványban, egymásban, és a megújult Puch Lászlóban!

Jó éjszakát kívánok.

Gerlóczy Márton